אוזן קשבת

ישראל מצויה במאבק על קיומה מאז הקמתה ועד עצם היום הזה. שגרת חייה רצופים מעשי איבה שפגעו ביחידים, במשפחות ובקהילות רבות. ריבוי פעולות הטרור וחומרתן, העלו את העניין הציבורי והמקצועי בנפגעי האיבה לרבות מדיניות הטיפול, מורכבותה וההשלכות על הנפגעים ובני משפחתם (נכים ונכות, יתומים ויתומות, אלמנים ואלמנות ושאירים ששכלו את יקירם). ביתר שאת מאירועי ה- 7.10.23 החברה הישראלית חוותה את פעולת האיבה הגדולה והמטלטלת ביותר שהכרנו במדינה. ארגון נפגעי פעולות איבה, הוקם כעמותה בשנת 1984 והוכרז בשנת 1998 כארגון היציג היחיד במדינת ישראל. הארגון מטפל בכלל נפגעי פעולות איבה ובני משפחותיהם, ואף בנפגעים אשר נפגעו עוד טרם קום המדינה, עפ"י חוק התגמולים. נפגעים בדרגת נכות של 20% ומעלה, מקבלים גמלת נכות חודשית ומשלמים דמי חבר. זהות הארגון היציג ומטרתו הבלעדית, היא שיפור תנאיהם ורווחתם של כל הזכאים לתגמול על פי חוק. מוטל עליו לקבל כחבר כל נפגע וכל בן משפחה המבקש להצטרף, אולם אין חובת הצטרפות (יעבץ וביטון, 2002).

 

מערך אוזן קשבת נולד מתוך הצורך לתת מענה רגשי לנפגעי פעולות איבה, לייצר קשר אישי, יציב ומתמשך עם נפגעי פעולות איבה.

 

מי מתאים לפרויקט?

כלל אוכלוסיית נפגעי פעולות איבה מגיל 18 ומעלה שיאותרו על ידי צוות הסיוע הרגשי בארגון. מתאים לאנשים אשר רוצים לשתף ומתמודדים עם מתח נפשי, מרגישים בלבול, חווים בדידות, חוסר אונים ואי וודאות.

 

איך זה קורה בפועל?

סטודנטים וסטודנטיות לפסיכותרפיה ממכללת "סמינר הקיבוצים" כמו גם מתנדבים ומתנדבות אשר ייזמו שיחות טלפון לנפגעים במטרה לשאול ולהתעניין במצבם, למפות צרכים ולהציע את שירות "אוזן קשבת".
באם הנפגעים מעוניינים- הקשר ימשיך, במקרה שהמתנדבים יזהו צרכים/ מצוקות הם יעבירו אותם לצוות הסיוע הרגשי של הארגון.
יש לציין שמדובר בסטודנטים וממתנדבים קשובים, בעלי יכולת הכלה ותקשורת בינאישית גבוה אשר עברו הכשרה ומלווים ע"י צוות הסיוע הרגשי בארגון.

 

אנו בארגון מאמינים שאין מנחם, עוטף, מחבק ומחזק מתחושת שייכות אכפתית ונראית.

ואנחנו אתכם לאורך כל הדרך

אירועים שהתקיימו