נפגע פעולות איבה, חבר הארגון, אשר נפצע בשנת 2003, נעדר מעבודתו בשל פציעתו למשך כשנתיים.
במהלך תקופה זו המשיך המעסיק לשלם לחבר הארגון את שכרו ע"ח ימי מחלה וחופשה שעמדו לזכותו. כ- 4 שנים לאחר הפיגוע טען המעסיק כי במשך שנתיים שולם לחבר הארגון כפל תשלומים, שכן לטענת המעסיק קיבל חבר הארגון, במקביל לשכר עבודתו, תגמולים חודשיים, מחליפי שכר, מהמוסד לביטוח לאומי וכי כתוצאה מכך נוצר חוב של כ- 120,000 ₪ לטובת המעסיק.
במשך מס` שנים גבה המעסיק מחבר הארגון החזרים חודשיים. במסגרת טיפול בחבר הארגון, עיינה עו"ד הדר אהרן-מועלם, מנהלת המחלקה המשפטית בארגון בתלושי השכר של חבר הארגון ונחשפה להחזר שמשלם חבר הארגון למעסיק.
מנהלת המחלקה המשפטית ערכה בדיקה מול המוסד לביטוח לאומי והתברר כי במהלך השנתיים הסמוכות לפיגוע קיבל החבר הארגון, מעבר לתגמוליו החודשיים (שאינם מחליפי שכר) תשלום תט"ר (תקנות טיפול רפואי) המהווה מחליף שכר למשך מס` חודשים בלבד, אך תשלום זה הועבר ישירות למעסיק. מנהלת המחלקה המשפטית פנתה למעסיק וביקשה להפסיק לאלתר את ניכוי ההחזרים משכרו של חבר הארגון וכן להשיב לחבר הארגון את הסכומים שנוכו משכרו במשך השנים.
מאחר והמעסיק לא נענה לבקשה והמשיך לטעון כי חבר הארגון קיבל במשך שנתיים, בנוסף לשכרו תגמול שהינו מחליף שכר, נפגשו יושב ראש הארגון, צביקה פוזיס-שחק, ומנהלת המחלקה המשפטית עם המעסיק על מנת להבהיר ולחדד את הטענות.
לאחר הפגישה, נערכה בדיקה נוספת מקיפה ע"י המעסיק, והומצאו למעסיק מסמכים ואישורים נוספים מהמוסד לביטוח לאומי המוכיחים את הטענה כי לחבר הארגון לא שולם תגמול מחליף שכר במקביל לתשלום שכר עבודתו. לאחר שהוצגו בפני המעסיק כל המסמכים והוכחה טענת חבר הארגון הופסקו הניכויים משכרו של החבר והמעסיק השיב את כל הסכומים שנגבו מחבר הארגון במשך השנים.