אם שכולה, חברת הארגון היציג, סבלה במשך תקופה ארוכה מבעיות בברכיים ונותחה בתחילת השנה. במסגרת החלמתה טופלה פעמיים בשבוע בפיזוטרפיה.
עו"ד הדר אהרן-מועלם אם שכולה, חברת הארגון היציג, סבלה במשך תקופה ארוכה מבעיות בברכיים ונותחה בתחילת השנה. במסגרת החלמתה טופלה פעמיים בשבוע בפיזוטרפיה. האם פנתה למחלקה המשפטית בארגון בבקשה לסייע לה בפנייה לפקידת השיקום לקבלת החזרי הנסיעות לטיפולי הפיזוטרפיה. עו"ד הדר אהרן-מועלם, מנהלת המחלקה המשפטית בארגון פנתה לעובדת השיקום והבהירה כי, בשל מצבה הבריאותי ולאור העובדה שעברה ניתוח להחלפת ברך, התקשתה לנהוג ונאלצה להגיע לטיפולי הפיזוטרפיה בתחבורה ציבורית, זאת ועוד, מאחר ולאחר הניתוח התקשתה האם השכולה לעלות ולרדת במדרגות לא היה באפשרותה להשתמש באוטובוסים והיא נאלצה לנסוע לטיפולי הפיזוטרפיה במוניות. בהתאם להוראה 81.10 להוראות אגף משפחות והנצחה, אחד התנאים להשתתפות בהוצאות נסיעה לטיפול רפואי להורים שכולים, הינו כי לא נתקבל סיוע לרכישת רכב אישי או רכב בנהיגת בן משפחה ב- 5 השנים האחרונות.
האם השכולה אכן ניצלה זכות זו, עם זאת בשל הניתוח שעברה להחלפת ברך ולא יכלה לנהוג ולא יכלה לעלות לאוטובוס. טענת המוסד לביטוח לאומי היתה כי בעלה של חברת הארגון פרש לגימלאות ויכול להסיע את חברת הארגון לטיפולים. עו"ד אהרן-מועלם הסבירה כי בעלה של חברת הארגון פרש לגמלאות כשלושה וחצי חודשים לאחר הניתוח ולכן בתקופה שבסמוך לניתוח לא היה באפשרותו להסיע את אשתו לטיפולים.
לאור האמור לעיל, אושרה לחברת הארגון השתתפות בהחזרי הנסיעות לטיפולים הרפואיים בתקופה שמהניתוח ועד לפרישתו של בעלה לגמלאות.
אם גם את/ה סבורים כי לא קבלתם מלוא זכויותכם, אנא אל תהססו, צרו קשר עם המחלקה המשפטית בארגון ונשמח לבחון את המקרה שלכם ולסייע במידת האפשר. אנחנו כאן בשבילכם צרו קשר בטלפון : 03-6884729